slide_image_contaminants

Partikel

Kontaminasi partikel

"Bearing tiasa gaduh kahirupan anu henteu terbatas nalika partikel anu langkung ageung tibatan pilem pelumas dipiceun" -SKF

Minyak pelumas eusian kana kontak sareng sadaya komponén mesin sahingga kaayaan minyak sacara signifikan mangaruhan kinerja sistem mékanis.Penting pikeun ngawas jumlah partikel padet dina minyak anu nyababkeun seuseueurna gagalna dina sistem minyak.Ukuran partikel anu paling ruksak sami sareng clearance dinamis komponén anu gerak (Leuwih ageung tibatan ketebalan pilem minyak).

film-thickness-1200x1036

Nalika partikel leutik asup kana sistem minyak, aranjeunna gampang ngaganjel dina clearance anu saé anu nyababkeun pamakean abrasive catastrophic sareng langkung seueur partikel anu diciptakeun dina bunderan setan.

abrasive-wear-1200x423

ISO 4406:2017

Kodeu kabersihan ISO digunakeun pikeun ngitung tingkat kontaminasi partikel per mililiter minyak sakumaha ukuran 4μm [c], 6μm [c], 14μm [c].Kode ISO expresses dina 3 angka, contona 18/16/13.Unggal angka ngagambarkeun kode tingkat kontaminasi pikeun ukuran partikel relatif.Kadé dicatet yén paningkatan dina kode umumna mangrupa duka kali tina tingkat kontaminasi.

ISO4406_2017-600x931

Solusi pikeun ngaleupaskeun partikel

Modél Partikel partikel super-halus Sensitipitas cai
WJYJ    
WJL  
WJD